My Way

Vaig estudiar Disseny Industrial a l’Escola Elisava a Barcelona. La il·lusió per ampliar els meus horitzons em van dur a Ràvena, Itàlia. Allà vaig iniciar-me en el disseny d’ulleres, participant en la creació de les col·leccions Bluemarine i Anne Marie Perris. La producció es feia al Cadore on vaig conèixer de primera mà tots els petits industrials que feien possible la fabricació d’ulleres.

BICI_7

Després vaig rebre l’encàrrec de General Óptica de crear una col·lecció d’ulleres “per fer aparador”. Aquesta col·lecció la van batejar amb el meu propi nom, Xavier Garcia. Encara que inicialment no em semblava un nom gaire comercial, vaig acabar per acceptar-lo donada la quantitat de marques que hi ha amb fals accent italià, francès o anglès.
Aquest encàrrec va iniciar la meva etapa com a free-lance dissenyant ulleres per a marques com Grasset, Guy Laroche, Kadima, M. Morel, Oga, Koali, Julbo, Lacoste, Victorio & Lucchino, Gaudi o Zen.


ulleraOmbra_1613

 

Actualment em dedico amb total llibertat al disseny, producció i comercialització de les meves ulleres, cercant la meva pròpia línia, procurant ser el més autèntic possible.

Hi ha una frase que sovint deia el locutor de Radio3, Ramón Trecet, amb la qual m’identifico plenament: “la búsqueda de la belleza es la única alternativa válida en este asqueroso Mundo”

my_way_2

“Sempre m’ha agradat la joieria contemporània. Fer joies és per a mi una activitat on es combinen el plaer del treball manual, la tècnica d’un ofici mil•lenari i, sobretot, el repte d’aconseguir crear peces úniques que tinguin ànima. Estèticament no tinc cap prejudici, segueixo una recerca formal totalment lliure, on els condicionants vénen determinats pels materials que utilitzo, sovint trobats per atzar, o per la persona que portarà la peça. Algunes acaben esdevenint petites escultures.”

Aquesta és una petita sel·lecció del meu treball:

compo joies

compo joies2

1. Núcli. Argent i pedra volcànica de Lanzarote.
2. Freaky. Argent i pedra.
3. Penjoll per celebrar el naixement del meu primer fill: Guillem. Or i peridot.
4. El meu anell de compromís amb la Núria. Or i turmalina.
5. Anell. Argent i nacra.
6. Fermall per la meva germana Olga, oftalmòloga. Argent, diamants, zafirs i ametista.